השתלת שיניים ממוחשבת

צריכים לעבור השתלת שיניים? הטכנולוגיה הדיגיטלית מאפשרת להגיע לתוצאות מדויקות יותר באמצעות תהליך זעיר פולשני ובטוח המשלב הדמיות מדויקות בתלת-ממד כך שהמטופל יכול לדעת בדיוק כיצד יראה חלל הפה לאחר ביצוע ההשתלה. מהי השתלת שיניים ממוחשבת? איזו טכנולוגיה דיגיטלית משולבת בטיפול? האם הטיפול מתאים לכולם? המידע המלא כאן במאמר.

מהי השתלת שיניים ממוחשבת?

השתלת שיניים ממוחשבת מאפשרת להעניק טיפול מתקדם ומדויק לכל מי שנדרש לשיקום הפה. אם עד לא מזמן רופאים נהגו לתכנן את השתל בעזרת פענוח צילום סיטי מהמתרפא ולמקם את השתלים בעזרת "יד חופשית" ו"עין חופשית" בהתאם לתכנון הראשוני, הרי שהיום התכנון נעשה בעזרת תוכנת מחשב ובאמצעות פיענוח של צילומים וסריקות דיגיטליות הרופא קובע היכן למקם את השתל ובהתאם לתוכנית הממוחשבת מיוצר סד, אשר מותקן על הרכס של המתרפא או על שיניו, ודרכו מבוצע הקידוח והחדרת השתל ללסת.

יתרונות ההשתלה הממוחשבת

להשתלה ממוחשבת יש יתרונות רבים:

  • השימוש בתוכנת הדמיה תלת-ממדית מאפשר לצפות מראש בתוצאות הסופיות שלאחר הטיפול.
  • המכשור חוסך זמן רב ומאפשר לבצע את תהליך העקירה, ההשתלה והשיקום במועד אחד.
  • יתרון נוסף מתבטא ברמת הסיכון – הקידוח נעשה דרך סד וכך שומר על הרקמות סביב השיניים, כך שהניתוח קצר יותר, בטוח יותר ומאפשר לשוב לשגרה במהרה.
  • לא פעם רופאי שיניים קובעים "מקדמי ביטחון" ובוחרים בשתלים קטנים יותר, במקרה של השתלה ממוחשבת אפשר לבחור את השתלים המתאימים ביותר
  • כיוון שהמערכת מדויקת ניתן להכין מראש את מערכת השתלים כבר בשלבים הראשוניים של ההשתלה כך שביום הניתוח המתרפא מקבל שתלים, מבנים ועליהם שחזורים זמניים מדויקים ואסתטיים, שמחזירים את המתרפא לתפקוד מידי.

איזו טכנולוגיה דיגיטלית משולבת בטיפול?

בשנים האחרונות ישנם פיתוחים דיגיטליים רבים בתחום רפואת השיניים בין אם מדובר על מכשור לאבחנה ובין אם מדובר על מכשור לתכנון ניתוח, או ביצוע טיפול מדיוק יותר. המכשור הדיגיטלי כולל סורקים שמסייעים להעביר את הנתונים למעבדות בלחיצת כפתור. כמו כן כיום כדי לבנות מודלים אנחנו לא צריכים למקם מטביעים בחלל הפה של המתרפא, שכן הסורקים האינטרה-אורליים מחליפים פעולה זו ומעבירים את הנתונים למחרטה במרפאת השיניים או למעבדות – כאשר מדובר על מודלים מורכבים.
בהשתלת שיניים ממוחשבת אנחנו משתדלים לשמור על הרקמות הדקות, ונעזרים בסד מובנה, שמסייע למקם את השתל באופן מדויק, עוקף את הסינוסים ומאפשר למקם את השתלים בזוויות סביב הסינוס כך שנחסך הליך של הרמת סינוס. העבודה עם הסד מקלה אף על המרכיב הפסיכולוגי סביב הטיפול שנוגע לחשש מנפיחות, כאבים וסיבוכים אפשריים לאחר השתלת השיניים, שכן אין צורך לפתוח חניכיים כך שהניתוח פשוט, מהיר ומדיוק יותר.

האם הטיפול מתאים לכולם?

השתלת שיניים ממוחשבת פותחה כדי לתת מענה למספר מצבים:

  • להוות חלופה להשתלה ידנית באזורים הקדמיים בחלל הפה, היכן שישנה חשיבות אסתטית
  • לתת מענה לאנשים עם מעט חומר עצם כשיש סכנה לפגוע בעצב
  • למקם שתלים בזווית מסוימת
  • לתת מענה כאשר נדרש לעקוף הרמת סינוס
  • לתת מענה למקרים בהם הקידוח עשוי לגרום לדימומים עקב מחלות.

יש לציין שהשתלת שיניים ממוחשבת היא לא השיטה המדויקת ביותר והיא אינה מחליפה את הידע והניסיון של רופא שיניים מיומן. כמו כן הצלחת הטיפול תלויה באורח חייו של המטופל, שמירה על שגרת היגיינה יומית נאותה ומעקב רפואי אחת לחצי שנה במרפאת השיניים יחסכו סיבוכים רבים ויעלו את סיכויי ההצלחה של הטיפול.
הכותב הוא ד"ר אמיר חורי רופא שיניים בוגר אוניברסיטת מינכן המעניק טיפולי שיניים אתסטיים ושיקומיים במרפאתו בחיפה.

למידע נוסף השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

גלריית תמונות של טיפולים דנטליים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​

דילוג לתוכן